Monday, July 6, 2009

De Gyldne Halve BillederSå er der endelig blevet fremkaldt billeder igen. Jeg har feåt to Holga-film og en Golden Half retur, og der er rigti, rigtig gode billeder iblandt. Nogle få af Holga-billederne sparker virkelig r.., jeg blev helt glad, da jeg hentede billederne og synes nu igen, at det er det hele værd... altså tiden, rodet, tapen, plasten, det faktum at jeg hele tiden taber kameraet fordi stroppen falder af, de mange elendige billeder, der jo unægteligt også blir taget, og ventetiden... Holga er skøn, og jeg har fået et par billeder, jeg ikke kunne have drømt bedre.Golden Half - det lille, gummierede halvformatkamera, som tager to billeder i stedet for ét, blev i foråret i USA fodret med en lomography-filmrulle... ingen ved helt, hvad ISO, de ruller er - eller i det hele taget ret meget om, hvad der er indeni de ruller... men det tager grovkornede billeder i meget, meget tiltalende farver.Så meget jeg end holder af Holga - det lille kamera gør langt hen ad vejen det, jeg beder det om -eller rettere, der kommer det ud af det, jeg TROR, der vil komme ud af det. Så der er en hel del billeder, jeg er meget glad for.
Ny oplevelse er at besøge Henrik L, som har en Negativscanner. IH SÅ SPÆNDENDE... så kan man scanne negativet, og det går direkte ind i computeren og så kan man arbejde på det (nu er jeg jo helst fri for at manipulere med billederne, jeg prøver jo konsekvent bare at tage det helt rigtieg billede...) - f.eks. kan man fjerne støv og pletter!!!! Orv. Og SÅ kan man sende det til fremkaldelse på papir.


En helt ny og lidt mere tjekket palstickameraverden åbner sig - for der er mange, mange billeder med støv, snuller, pletter, hår og jeg ved ikke hvad - Holga har ganske vist en linsehætte, men den falder jo af hele tiden... og Golden Half havde en linsehætte i tre dage, inden den gik tabt... men nu, med denne nye viden om scan, photoshop og teknologi, nu kan jeg både tage de billeder, jeg vil, OG få dem til at se ud, som om jeg ikke er en klovn til at omgås mit udstyr! Sejt.
Jeg ender måske med at blive tjekket en dag.
Nuvel - billederne, I ser her, er de gode; jeg skal forskåne Jer for de lidt over 120 elendige eksponeringer. Men nyd disse - der er store øjeblikke imellem, synes jeg selv! :-)

No comments: