Saturday, June 27, 2009

En forrygende oplevelse!


Den sidste hele dag i Skagen stod vi umådeligt tidligt op af flere årsager - dels for at nå at få fisk, dels for at komme til Ørneopvisning - mere om den siden. Fisken først!

Frank har været ganske begejstret for den kuglegrill, der fulgte med sommerhuset, og sidste dag fik han ideen at RØGE. Jeg fandt røgsmuld i den lokale trælast, og efter at have løbet mange kilometer med løbeklubben igennem klitplantagen satte Frank så i gang. Nu er det muligt, at alle I andre er vant til det her - men for os var det altså vildt eksotisk og meget spændende! :-)


Først - præparere grillen, og når den er klar - røgsmuld i foliepakke, eller som her i metalskål, på grillen.
Det begynder snart at ryge!
Dernæst - fisk på!


Låg på. Og cirka et kvarter eller tyve minutter efter er der frisk, duftende, varmrøget og LÆKKKKKER fisk.


Vi havde fået fingre i en stor portion isinger, og den venlige fisker havde fortalt Frank, hvordan vi skulle forberede fisken, som er ganske lig en rødspætte, men løsere i kødet. Så de blev lagt i en skål med en del salt (sådan cirka samme mængde, som når man gnider en steg med salt - måske en teskefuld pr. fisk) i køleskabet i fire timer. Saltet blev så skyllet af, og isingerne var klar til at blive steget - eller, som i dette tilfælde, røget.
Vi havde nok til både at lave nogle med salt og nogle uden og kunne derfor udføre komparative studier. Nej, hvor smagte de saltede, røgede isinger godt - og nej, hvor smagte de ikke-saltede, smørsteget isinger godt....

Konklusion - frisk fisk på terrassen foran solnedgangen i Skagen smager godt.

No comments: