Saturday, June 30, 2007

The Chiffon Project -

Click the pictures to see them in bigger sizes -
klik på billederne for at se dem i større format!Jeg har fået lov at stille mit silkeudstyr op på kostumeværkstedet tæt ved teatret i Århus, så jeg kan stikke derover om aftene efter arbejde... det er alle tiders. Der kan jeg brede pladevat ud over det hele og stille to rammer op ad gangen - ikke sóm hjemme, hvor der hele tiden snifler en kat rundt, der også vil være med, og man hele tiden står i fare for at ramme et eller andet møbel med sin pensel. Det har jeg nydt godt af igennem snart et år - i de perioder, jeg arbejder i Århus, sker der noget på silkefronten!

I efteråret købte jeg en æske fuld af nye, ubrugte chiffontørklæder på qxl. Mest, fordi jeg havde male-behov... bestemt ikke, fordi jeg havde nogen plan. Men jeg fik dem meget billigt - de var sat på for 2. gang, og de gik for en tier stykket - ikke for de 30 kr, de ellers koster. Så noget skulle jeg vel nok finde på.Men.

Helt ærligt... hvorfor chiffon? Hvad er det lige, chiffon kan?! Jeg spurgte Marianne fra værkstedet - og hun viftede et stykke stof bølgende op og ned i luften og sagde 'dét her kan chiffon'.

Ja, det bølger. Men særlig megen inspiration gav den opdagelse mig nu ikke. Hvor tit går vi liiige og bølger rundt med et stykke tyndt stof?! Isadora Duncan, lyse farver og flagren.... hm. Jeg har jo en stor kærlighed til silkevelour og -twill, som kan holde på store mængder farve og have meget dybde og så'n. Så - chiffon.... transparent og så tyndt, at det næsten ikke er der. Og hvem går også med chiffon?!
Jeg har selv tidligere pakket mig ind i et chiffontørklæde og taget store solbriller på - skønt, synes jeg, men heller ikke noget, jeg lige kunne bruge.Så det endte med, at de lå i æsken indtil sidste måned. I mangel af velour (... og da jeg ikke havde fået rullesømmet mine twill-stykker) startede jeg Chiffonprojektet, bredte noget ud på et stykke pladevat og begyndte af male. Og blev ved. Foreløbig er der ti.De er blevet ganske forskellige, fra lækre og flydende overgange til blå køkkentern - men dette skal fremhæves; det var et forsøg på at male med gyldne farver. HA - i chiffonen og da de begyndte at blande sig med hinanden, blev det overordnede billede en mellemting mellem vissengrønt, gulligt og slangeskindsagtigt. Ikke noget, jeg nogensinde ville have fundet på at gå efter! Klik på billedet for at se det større.NU er jeg noget klogere.

Jeg kan fortælle, at chiffon er mange ting - fra irriterende tyndt til næsten helt crepe-agtigt, og at de tykkere versioner faktisk kan holde på ganske meget farve og være rigtig lækre. Og at de tørrer vidunderligt hurtigt. Og at selv ganske enkle mønstre - jeg dyrkede så 'tern' i de første ti ture her - virker meget skønne, når de blver krøllet sammen til den lille strimmel ingenting, et chiffontørklæde bliver til, når det bliver viklet om halsen.

Og jeg er da også endt med at holde mere af materialet, end jeg tidligere har gjort. Tørklædet ovenfor er til mig selv!


Så - stay tuned, der kommer flere i løbet af året, for der er stadig flere i æsken. Måske jeg i august går over til prikker?

1 comment:

Anonymous said...

I cant read your post but I love the chiffon you have made! It looks beautiful!