Sunday, May 4, 2008

Den tredje holgafilm

Så er der nye kunstværker!!!Vi starter med det bedste - Caspar David Friedrich, tænkte jeg, da jeg så ned i kuverten hos fotohandleren.... store, tyske dramaskyer ud over det hele!
Dobbelteksponeret en næsten vindstille forårsdag ved Ishøj Strand. Jeg er BEGEJSTERT over, hvad Holga kan... På papirbilledet er det på én gang både fladere og dybere at se på - det er fladt som i et billigt kamera fra 70'erne, og det er dybt i farverne på en meget speciel måde. På skærmen virker det lige frem tjekket og moderne i forhold til!!! Klik på skærmen og se det i større format.


Dernæst lidt fra botanisk have, hvor Frank og jeg var på søndagstur med svigerforældrene for fjorten dage siden. Igen dobbelt- eller trippeleksponerede. De er ikke på samme måde kunstneriske åbenbaringer, når man kigger ned i kuverten - tværtimod er tanken nærmere "hvorfor i alverden har jeg taget det billede... oghvorfor har de skåret det midt over?!" . Dette her af Knud og blomsterne - oveni det store væksthus - var dog i helt format.
Det er i sig selv meget vellykket - og uskarpt på den nostalgiske måde. Farverne lidt for ekstreme og det hele lidt sløret og arret - sådan, som kun Holga kan gøre det. Tiltalende.Hvis ikke man spoler sin film meget nøjagtigt fremad, 28 klik (eller sådan cirka en fuld omgang...), bliver det næste billede enten i overlap med det foregående - eller et godt stykke senere på filmen, og det kan de gennemmaskinificerede fotolaboratorier ikke finde ud af. Så filmen er fremkaldt fint nok - men papirbillederne er mest halveret. :-)Heldigvis ikke bølgerne. Jeg ELSKER mit Holgakamera!!!! Tak, far, mor og Frank for julegaven, den er fantastisk.

1 comment:

Anonymous said...

See Please Here