Friday, May 15, 2009

Ålborglivet



Jeg er jo for tiden at finde i Aalborg (med dobbelt a, har jeg lært nu!) og vil nu benytte lejligheden til at vise jer derude lidt af det, jeg ser i disse sdage. Jeg er så priviligeret at bo i et skagensgult havehus i kvarteret Gammel Hasseris - som er umådeligt charmerende og en gammel landsby, der nu er smeltet sammen med Aalborg. Ovenfor ser I min forhaveterrasse... desværre er det ikke vejr til at sidde derude længere... men her er meget, meget pænt!



Med huset følger jævnlige besøg af den enorme kat Pelle - som kommer og kræver guffere og i dårligt vejr tager en lur i retro-stolen. Det er noget så hyggeligt.



Hasseris er af en anden støbning end så mange andre steder. jeg har måttet bruge noget tid på at vænne mig til standarden. I København ser man indimellem en stædig mælkebøtte kvase asfalten til side for at komme op... i Hasseris er det altså asparges, der stikker hovederne frem i lyset.



For at komme ind til byen skal man igennem hele kvarteret Hasseris - og der er meget at kigge på. Ikke nok med, at beboerne herude er velhavende og passer deres huse og haver pænt; de er så svinerige, at jeg indimellem får lyst til at stige af cyklen og tage billeder af de dekadente detaljer... f.eks. den hvide dobbeltgarage med tag af glaserede tegl og brostensbelagt indkørsel med plads til i hvert fald fire biler imellem de strategisk plantede træer. Eller bare de indkørsler, der står fulde af sorte firhjulstrækkere - så fulde, at man næsten ikke kan SE de glaserede-tegl-garager?!
Nuvel - jeg tøjler indtil videre mig selv og tager i stedet billeder af de farverige træer, blomster og andre ting, der vokser her. F.eks. de fantastiske antikke biler, der gror på vejen foran husene.






Så er der Fløidenkik - bussen passerer en rosa klods af et hus skråt overfor Kunstmuseet.
Jeg elsker det navn, de skæve bogstaver, den kiksede farve... og fik så endelig forklaringen den anden dag, der var engang en ...ja, netop, en FØDEKLINIK derinde, og da det så blev til beboelse, beholdt de bogstaverne og flyttede blot rundt på dem. Ih, jeg synes, det er et hit. Og selv om min underbevidsthed blev ved med at at lave ordet 'fødeklinik' hver dag når jeg passerede huset, fattede jeg det slet ikke... syntes bare, det var en fantastisk ord!



Og jeg slår mine folder på Jomfru Ane Teatret - det yndigste, mest charmerende, skæve, sted, der oser af historie og ligger midt inde i gadelarmen fra den - desværre - rigtigt træls Jomfru Ane Gade, som stinker af øl og pis og genlyder af pigehvin og fuldemandssang. Men gården er yndig, og på fotoet ser man ikke glasskårene mellem brostenene og lugter ejheller den illegale urinering.




Og hvad vi laver? Jo, "Det Blå Hotel". Forestillingen spiller indtil den 23. maj, og der er stadig billetter nogle af dagene - så kopm glad!



Forestillingen er skrevet, komponeret og instrueret af Michael Vesterskov og Marianne Mortensen - og jeg tror altså, den er rigtig fin. Lyt gerne til Kulturguiden på P2 i morgen, lørdag, kl 9.07 - der bliver vi omtalt og anbefalet!

No comments: