Wednesday, July 29, 2009

Lille taske




En lille firkantet...måske en toiletpung? I akrylbelagt hør, foret med akrylbelagte småkager.....






Sunday, July 12, 2009

Udsigten....

Work in progress...

Her er så otte af quiltblocks'ene lagt ud over et gulv... ikke for noget specielt, bare for at se, hvor jeg nu er henne... overvejende serresultatet lidt rødt ud, og de blocks, jeg har lavet siden, er bevidst blevet gjort mere blå og mere multifarvede. Jeg må hellere se at tage stilling til,hvad de skal.

Et tæppe? Flere tæpper? Sy flere striber på i kanten og alligevel lave en gevaldig bunke babytæpper? Øh..... ideer, derude? Modtages gerne....

Close-up

Der er ved at være en hel af de her quiltblocks.... jeg ved ikke, hvor jeg er på vej hen, men det morer mig at lave dem...



Hagesmække





Så er vi der igen - denne gang er jeg begyndt at sakse i det sidste af de fine retrohåndklæder - men der kommer altså meget nuttede hagesmække ud af det. Her er tre - to med velcolukning, en med bindebånd. Alle er kantet med skråbånd, den småternede kant er et stykke skråband, jeg modtog i en swap fra udlandet og som er aldeles perfekt til det her (synes jeg da...) og de andre med hjemmelavet skråbånd.



Det er umådelig tilfredsstillende at lave dem her - det tager ingen tid, og de bliver så yndige....



Patchwork...

Block

Efter Ålborg er der kommet en del stumper af fine stoffer på banen... og jeg orker næsten ikke flere babytæpper, så jeg gav mig uden mål og med til at sy dem sammen til det, der på engelsk hedder 'quilt blocks'. De er omkring 45-55 centimeter store, nogenlunde kvadratiske og jeg ved ikke, hvad de skal ende med at blive til.

Block 4

Men de rummer mange af de fine stoffer fra udlandet, mange sjældne stoffer og mange stumper af yndlingsstofferne. Klik på billederne og se dem i større format - og nyd de smukke farver og motiver på nogle af de små stumper eller større striber.

Jeg hører lydbøger og lader stumperne vokse mellem fingrene - det er meget, meget hyggeligt.

Block 3

Saturday, July 11, 2009

Nyt eksperiment


Så er jeg i gang med at lære noget nyt - at sy 'firkantede' småting. Jeg har fundet nogle instruktioner, som andre entusiaster har lagt på nettet, og er nu ved at eksperimentere udi toiletpunge, makeuptasker eller dimseopbevaring - hvad det nu kunne være - det væsentlige er, at jeg øver mig i både lynlåse og disse nye firkantede hjørner. Faktisk er det ikke så meget anderledes end masser af taskebunde, jeg tidligere har lavet, men da de små bokse her er forede og foer og yderstof skal passe sammen, får jeg øvet en masse teknik.

Og nejjjj, hvor er de her bare nuttede....

Friday, July 10, 2009

Lappetaske


Jeg har syet lidt igen - en lappetaske! En teenager i inderkredsen har ønsket sig en patchworktaske, og så er det jo bare med at komme i gang. Først syer man et stort stykke patchwork.

Så tænker man sig grundigt om. Og kommer i tanke om, at man sidste år i London så en skuldertaske, der var 'rimpet sammen' foroven af et stykke elastik. Hmmmmm.... noget, jeg aldrig fik gjort noget ved; men en virkelig smart idé, der både giver facon og som holder tasken så nogenlunde lukket - uden at der er det mindste problem med at få hånd eller ting ned i tasken. Så det prøvede jeg.

Jeg klippede en meget bred taske, og så syede jeg en løbegang imellem yderstof og foer - og trak elastik igennem.

Det virker. Faktisk synes jeg, den er alle tiders. Lidt hippieagtig, men kun på den fede måde - og det er ikke den sidste elastiklukning, jeg laver!


Indeni - gråt bomuldsstof til overs fra 'Priceless' - og en tøselomme i Pariserstof.

Monday, July 6, 2009

De Gyldne Halve Billeder



Så er der endelig blevet fremkaldt billeder igen. Jeg har feåt to Holga-film og en Golden Half retur, og der er rigti, rigtig gode billeder iblandt. Nogle få af Holga-billederne sparker virkelig r.., jeg blev helt glad, da jeg hentede billederne og synes nu igen, at det er det hele værd... altså tiden, rodet, tapen, plasten, det faktum at jeg hele tiden taber kameraet fordi stroppen falder af, de mange elendige billeder, der jo unægteligt også blir taget, og ventetiden... Holga er skøn, og jeg har fået et par billeder, jeg ikke kunne have drømt bedre.



Golden Half - det lille, gummierede halvformatkamera, som tager to billeder i stedet for ét, blev i foråret i USA fodret med en lomography-filmrulle... ingen ved helt, hvad ISO, de ruller er - eller i det hele taget ret meget om, hvad der er indeni de ruller... men det tager grovkornede billeder i meget, meget tiltalende farver.



Så meget jeg end holder af Holga - det lille kamera gør langt hen ad vejen det, jeg beder det om -eller rettere, der kommer det ud af det, jeg TROR, der vil komme ud af det. Så der er en hel del billeder, jeg er meget glad for.




Ny oplevelse er at besøge Henrik L, som har en Negativscanner. IH SÅ SPÆNDENDE... så kan man scanne negativet, og det går direkte ind i computeren og så kan man arbejde på det (nu er jeg jo helst fri for at manipulere med billederne, jeg prøver jo konsekvent bare at tage det helt rigtieg billede...) - f.eks. kan man fjerne støv og pletter!!!! Orv. Og SÅ kan man sende det til fremkaldelse på papir.


En helt ny og lidt mere tjekket palstickameraverden åbner sig - for der er mange, mange billeder med støv, snuller, pletter, hår og jeg ved ikke hvad - Holga har ganske vist en linsehætte, men den falder jo af hele tiden... og Golden Half havde en linsehætte i tre dage, inden den gik tabt... men nu, med denne nye viden om scan, photoshop og teknologi, nu kan jeg både tage de billeder, jeg vil, OG få dem til at se ud, som om jeg ikke er en klovn til at omgås mit udstyr! Sejt.
Jeg ender måske med at blive tjekket en dag.




Nuvel - billederne, I ser her, er de gode; jeg skal forskåne Jer for de lidt over 120 elendige eksponeringer. Men nyd disse - der er store øjeblikke imellem, synes jeg selv! :-)