Sunday, January 25, 2009

Babytæpper i stor stil....



Når jeg har fri i disse dage, finder jeg en stor glæde i at sy strimler af fine stoffer sammen. Til store, rodede patch-værker. Og de er lige nu alle i størrelsen (omend varierende) 'lidt større babytæpper'. Sandra synes, hendes, som er lidt mindre, er genialt - og det er jo dejligt... men jeg tænkte, hvad så, når babyen bliver bare en lille smule større?



Jeg har syet og hørt netradio og hygget mig - nu kommer så den mere arbejdsomme del af projektet - nemlig at sy det superduperbløde fleece på bagsiden af dem, lave en pokkers masse skråbånd og kante dem alle sammen...



Men jeg må bare i gang. Ellers ligger patchværkerne jo bare i en bunke og kommer ikke til deres ret - eller til nogen nytte.



Jeg har været så optaget af strimler og liiiiige en blok mere og så liiiige en strimmel mere, så kan den her blive syet på den her, at jeg først i dag har opdaget, at der nu er FEM tæpper, der skal monteres. Jeg må simpelthen bare i gang.


Ja. I gang.

Thursday, January 22, 2009

Turnéhåndarbejde



Charlotte har givet mig turnéhåndarbejdsmuligheder i julegave. Og her ser vi mit første deciderede forsøg herudi; i løbet af Fredericia-perioden genopfriskede jeg mine hækleevner (de er ringe, men hvad...) - og nu var der så en dag i Silkeborg, hvor der var både tid, ro og behov for sysselsætning.

Jeg kunne så nok så herligt forene dette med endnu en julegave, nemlig min fine nye bærbare... og jeg føler mig meget som en del af det 21. åhundrede, når jeg finder hækleopskrifter online og så sidder og nørkler foran skærmen.

Her ses min første oldemorfirkant nogensinde, og mit første julehjerte - i sandhed også det første nogensinde. Faktisk var det ligefrem min allerførste hækleopskrift nogensinde - og det er godt nok svært at tolke sådan nogle!!!
Hjertet er nogenlunde - der er plads til forbedringer, men jeg agter at lære kunsten. Min mormor var suveræn til dem - hun hæklede dem i 4-5 centimeters størrelse, og de var allesammen ens. Jeg må bare blive ved.

Sunday, January 11, 2009

En uventet fridag!



Tænk, jeg havde fri igår. Og bortset fra at sove, klappe katten og lave ingenting udrettede jeg en hel masse! Det var en storartet dag - jeg have pyjamas på hele dagen, og jeg hørte en masse netradio og fik syet adskillige baby-patchwork-tæpper... ikke, at de rer voldsomt mange babyer i omgangskredsen lige nu, der trænger til tæpper... men jeg elsker at sætte kulørt stof sammen, og når man nu har en fridag er det enormt tilfredsstillende at sy strimler sammen.... og nogle af dem er blevet virkelig dejlige.



Nogle af dem skal der syes lidt videre på, men flere af dem er n ufærdige nok til at overgå til 'bunken for det kedelige' - nemlig at sy fleece på bagsiden og derpå kante dem med det hjemmelavede skråbånd. Ikke spændende - men jeg har opdaget Rosenkær-foredragene på DR's hjemmeside, og der er adskillige timers edukativ underholdning at løbe på, så det skal nok gå også.

Thursday, January 1, 2009



Glædelig nyt år til Jer! Må 2009 byde på mange gode oplevelser, masser af syning, tegning, syngning og musik - og et par ture til Skagen! Dorte På Grenen sender god energi....



Her kommer så de sidste hilsner fra Skagen; nemlig en præsentation af sylten, som i følge Frank og Knud var fremragende - den kostede også en halv arm, men var det hele værd. Og skulle man være til dén slags, kan man lave den selv efter slagter Munchs opskrift - den er at finde på http://politiken.dk/tjek/juleliv/article609043.ece - et oplagt projekt for julen 2009.



Og nede i havnen lå det mest rustne skib, jeg endnu har set. Det var så stort, så rustent og spejlede sig så flot - jeg var nødt til at fotografere det. Tobis, hedder det - nok kun, fordi Rusty ville være alt for oplagt.