Monday, December 24, 2007

Juleaften



Så er det juleaften! Og efter et par timer i køkkenet er jeg nu klar til julebadet, juletøjet - og derefter selveste juleaften! Glade nissehilsener herfra!



Igår blev det mod forventning en aktiv dag - jeg lavede chokoladesllik, aristokrataer, amerikanske peanutbutter cupcakes med SYNDIG glasur ... eller fløde-smør-sukker-stads! Og risengrøden kogte hele eftermiddagen under dynene, og idag er ris a la mande'n klar til at blive gennemsøgt for den autoriserede mandel - jeg tror sørme, vi er ved at være der.





En lille gyngehest i chokoladepapir blev det også til....



Lone og Bjarke har sendt gave - til Pips... hun skal også mærke, det er jul og har derfor fået sin helt egen sushi... :-)



Og hermed - rigtig glædelig jul til alle Jer bloglæsere!

Sunday, December 23, 2007

Lillejuleaften



Det er på tide at gøre status ... hvad opnåede jeg i året, der gik?
Jo, dejligt konkret kan måles, hvad jeg har lavet af håndarbejde, som ikke har omfattet nogen form for indkøb - udover tråd, nåle, et stykke elastik etc.
Jeg deltog i en gruppe på nettet, der havde som mål at lave 12 projekter i årets løb, udelukkende af materialer fra lageret. Skønt! Jeg fik brugt en hel del af bunkestofferne, og der er kommet både tasker, chiffontørklæder og julehjerter ud af det... og ovenikøbet hjalp jeg også Charlotte af med lidt af hendes lager; den sort-grønne taske er lavet af noget af det stof, hu har haft liggende alt for længe.

Det eneste nyindkøbte i de 12 projekter har været foer-stoffet i Carinas taske (det er trykt med små yoga-damer...) og de blåprikkede lommer på den blå taske - det stof kom engang i foråret. Ellers er det hele fra poser og kasser, og det er en dejlig fornemmelse!

Friday, December 21, 2007

22. december


På vej hjem fra julehygge med Iben og studiet gik Frank og jeg gennem Nyhavn over Kongens Nytorv - og bortset fra den manglende sne var det jo noget så julefantastisk med lysene i træerne, skøjtebanen, lys på Det Kongelige Teater, lys på Magasin - og frem for alt det imponerende skue, som Hotel d'Angleterre altid er - i år er det gået amok i julekugler. Der er så mange kugler, at det er helt vildt... og det er så overdådigt, at det faktisk er rigtig, rigtig flot. Jeg holdt ellers af de sidste år pynt, den lille karrusel og de fine bogstavklodser... men jeg overgiver mig; julekuglerne gør det godt.

21. december




Jeg er ikke stolt af det, men det er et faktum, at mit værelse har set cirka sådan her ud i hele december... egentlig ville jeg have ryddet så meget op, at jeg kunne have haft et juletræ, men det blev ikke. Og der er fortsat så meget klippe-klistre-pakke-ordne at tage sig til, at hver gang jeg prøver at frigøre en stol/en gulvbrædt/en bunke, ja, så griber det hele om sig, og vupti er jeg i gang med at klippe et eller andet ud og lime det sammen igen...
Julemandens værksted!

Thursday, December 20, 2007

20. december



Flere julehjerter.
Julehjerterne gør det ud for julekort i år, og jeg fandt i går på at bruge nogle andre materialer end tapetpapiret; det bageste er hhv. tapetpair og London, mens det til højre er vævet af Tokyo og Tokyo.... hihi, det er stadig rødt og grønt, og jeg tror bestemt, at det vil vække lykke hos Tomomi....

Wednesday, December 19, 2007

19. december



Denne julenisse - eller Fader Frost, som jeg måske i virkeligheden tror, han er, fandt jeg sidste år i den polske butik på Christianshavn. I samme omgang fandt jeg en engel, som Birgitte nu har - men nissen hænger herhjemme og ser godt ud.
Han er af glas, tykt og tungt - bemalet i fine farver med lækre strøg,i det grønne og hvide nederst på frakken er der juleroser - og han har en swarowski-sten midt på maven.
Altså, der der pólakker, ikk... de kan altså noget med glaskugler....

Tuesday, December 18, 2007

18. december



Kongeligt porcelæn er ikke det, jeg eller vi gør mest i - men alligevel måtte jeg for 3 år siden overgive mig og investere i nissen med næsen - og kort efter også i hans langhalede kat. Nissen er jo ren tegneserie med den lange styver, og katten er noget så skøn, den er ved at skyde vagtsom ryg og overvejer vist, om den skal gå til angreb...

Kalenderlyset er et rigtigt kalenderlys. De slanke, hvide lys med røde tal og grøønne grankviste - sådan og ikke ret meget anderledes. Jeg læste komparative analyser af kalenderlys og deres talenter i Politiken, og de var ikke begejstrde - men jeg er heldigvis ligeglad - det er sådan her, et kalenderlys skal se ud!

Sunday, December 16, 2007

16. december



Det er snart jul - nisserne mydrer frem!

Saturday, December 15, 2007

15. december



Pipsi har udviklet en ny form for hygge - at ligge på ryg. Eller rettere på bagdel! Efter at katten har siddet lidt på skulder og kælet, bøjer omsorgspersonen sig forover, Pipsi vandrer nedad ryggen og sætter sig til rette - indimellem kan det vare så længe, at omsorgspersonens ben og ryg bliver stive og må bøjes, og så slutter seancen. Det er enormt hyggeligt - og meget underligt! Pipsi, som helst ikke er i for nær kontakt med nogen eller noget... pludselig meget glad for at sidde på ryg!

Friday, December 14, 2007

14. december

På nettet fandt jeg ud af, at andre bloggere skriver lister om sig selv og deres jul... så det må jeg også prøve. Denne amerikanske liste har jeg fordansket lidt - dvs. jeg har taget ud, hvorvidt mit juletræ er af plast eller ej, og om jeg kan navnene på alle rensdyrene... puh-leeeze....
men jeg syntes altså, jeg vil hoppe med på bølgen. Så herkommer den!

1. Gavepapir eller gaveposer? Gavepapir – til enhver tid. Helst silkepapir eller genbrugspapir – jeg prøver at undgå det glittede.

2. Hvornår pynter du træ? Juleaftensdag. Et par gange har jeg haft et lille træ herhjemme, når vi har vidst, vi ikke skulle være her til jul, og det har jeg pyntet midt i december… men i år tror jeg ikke, jeg får et.

3. Hvornår tager du træet ned? Senest d. 6. januar. Men jeg elsker sådan at kigge på de tog vil helst beholde det længst muligt.

4. Bedste julegave som barn? Der var helt sikkert rigtig mange gode. Lige nu husker jeg den limegrønne bamse, der tumlede ud af sit papir og lavede lyde, fordi den havde en bjælde indeni… ’den hedder Klukøje’, sagde jeg – o-g det har den heddet siden.

5. Hvem er den sværeste at finde på gave til? Forældrene. Nej, faktisk svigerforældrene.

6. Hvem er lettest at finde på gave til? Charlotte

7. Den værste julegave, du har fået? Som 5-årig modtog jeg en uro af sølvpapir, som tog adskillige minutter at filtre ud – den havde min søster lavet til mig. Jeg påskønnede ikke indsatsen og forkyndte højlydt, at ”jeg hadede hjemmelavede julegaver”. Jeg har siden ændret holdning!!!


8. Sender du julekort? Ja. Så mange, jeg orker og når. Nogle ennkelte får en email, og nogle ganske få må nøjes med en sms… men kortene har høj prioritet.

9. Yndlingsjulefilm? ‘It’s a beautiful life’. Og så holder jeg faktisk af ‘Love actually’!

10. Har du nogensinde genbrugt en julegave? Ja. Ikke flere kommentarer.

11. Yndlingsjulemad? Alt det, der dufter på den rigtige made – dvs. Birgittes mors brune kager, der bager i ovnen – anden, der steger og braser: alt det, der lader næsen huske det, der er jul….

12. Levende lys eller kusntige på træet? Levende juleaften. Ellers nøjes vi med kæden i hverdagene efter.

12. Yndlingsjulesang? Rigtig mange af dem. Overvejer hvert år at gå I kirke en enkelt adventssøndag for at få chance til at synge et par af dem. Har overtaget min mors yndlingssang som min egen, tror jeg – ’ der er noget i luften’.

13. Hvad er der I træets top? En stjerne! Som børn havde vi en hvid, glitrende en, i dag har vi Holmegaards topstjerne.

14. Har I en tåbelig familietradition i julen, som du enten fører videre eller savner?
I Tyskland er det ganske usædvanligt at danse rundt om juletræet – og det gjorde vi jo. Naboerne stod ved deres vinduer og så på! Det ene år havde vi nissehuer på alle fire – bare for naboernes skyld. De sku’ også mærke, det er jul…

15. Er der noget julepynt, du synes er grimt? Ja – jeg er ikke så meget til perlekæder, som mange er begyndt at hænge enten på træet eller bruge som ophæng. Og det danske begreb ’fehår’ er noget underligt noget, synes jeg – det er som at lægge flødeskum ovenpå grenene og har intet med jul at gøre! Jeg husker scenen i ’Sonja fra Saxogade’, hvor Norma BUNKER fehår ud over det stakkels træ….

Thursday, December 13, 2007



Jeg pyntede nogle af de fine julehjerter - ikke, fordi de egentlig trængte, men fordi jeg havde lyst... på den bizarre bazar så jeg nogle, der var dekorerede med ting og sager og ville også give det et skud.

De ændrer karakter, så snart man putter noget andet på dem... men jeg kan altså meget godt lide dem også med pynt...
mon ikke de vil gøre det fint ud for julekort?

Wednesday, December 12, 2007

12. december



Verdens nemmeste gavemærker.

Engang var det en gaveæske, der rummede to flasker vin...
en saks, lidt glimmerlim og røde silkebånd, og vupti! - det går da meget godt....

Tuesday, December 11, 2007

11. december



Dette er et bemærkelsesværdigt billede - det er et godt billede, lysene er nogenlunde, Frank i baggrunden er i uniform og ser koncentreret-men-venlig ud, og det er HELT usynligt, hvor rodet her er! :-)

Eneste juledekoration i boligen - bortset fra den lille muffinform - er adventsstagen, som jeg holder meget af; en gave fra Franks forældre sidste jul. Jeg er vild med de svungne linjer! Tænk, at bøjet stål kan gøre mig glad...
I "kransen" står det lillebitte medusa-juletræ, som jeg kiggede langt efter hele sidste deecember og i år endelig overgav mig og købte. Det er noget så yndigt.

Monday, December 10, 2007

10. december



Pipsi keder sig. Og for at imødegå flere af de ildelugtende tisserier i tasker, sko og hvad vi ellers har, osm udelukkende tjener til at gøre opmærksom på, HVOR kedeligt her er, har jeg udtænkt diverse beskæftiglsesmuligheder til hende. En folder fra Inges kattehjem foreslår at lægge en sættekasse ud - med tørfoder i. Så skal katten grave efter hver enkelt. SMART!!! Og vi havde jo Franks sættekasse i kælderen, så den hentede jeg op.
Desværre var Pipsi ikke lige til sinds at gøre ret meget for sine foderkugler... hun plejer jo bare at få dem?! Nogle gange skal hun bokse dem ud uder kommoden eller tv-møblet, men dét er jo sjovt... ideen med at skulle grave efter guffere fængede ikke.

Men... i nat vågnede Frank ved at der var et farligt leben i stuen - katten havde overgivet sig og var gået på gufferjagt i sættekassen. Og her til morgen er jeg stolt af at kunne sige, at kun én guffer er blevet overset! Hun har knækket koden og har gjort nøjagtigt det, Inges kattehjem syntes, hun skulle gøre! Dygtig Pips.

Sunday, December 9, 2007



To antikke håndklæder - visse steder meget tyndslidte og bløde - med de yndigste monogrammer broderet på, fundet i en genbrugs i Randers for nogle år siden
... og da vi er heldige at være på gave med en i Franks familie med initialerne TJ, har de nu fundet deres mission. Efter at have ageret gaveindpakning, er jeg sikker på, at de stadig kan holde til at være håndklæder et stykke tid, inden de falder helt fra hinanden.

Saturday, December 8, 2007

8. december



Så kom den første julepynt op - jeg fik gjort opgangen ren (stort!!!) og hængt Sylvias fem meter lange guirlande op. Den passer perfekt til gelænderet, og det er superhyggeligt at komme hjem til sådan en glad trappe!

Wednesday, December 5, 2007

7. december



Ville ønske, jeg selv havde fået ideen, men det har jeg ikke! :-)

Da den bizarre bazar lakkede mod enden, gik de fleste i gang med at bytte ting og sager - det var de færreste, der havde solgt ret meget, men vi havde jo til gengæld kigget grundigt på hinandens varer i de to dage, det stod på... så der blev handlet og sjakret.
En grøn taske gik til Rie - som svarede igen med en papkuffert, en sodavandskasse og altså seks julehjerter.
Ideen være hermed givet videre - det er rigtig fint med nodepapiret. Sørg for, at det er RIGTIGT nodepapir - det har en god stivhed og holder faconen bedre end kopierede noder eller gavepapir med nodemotiv.

6. december



Carina forærede mig en lyseholder. Såre simplet - perler trukket på den tyndeste ståltråd, og viklet omkring lyseholderen...

Så yndigt! Og så umuligt at fotografere. I dagslys er den uspændende, i mørke er der helt vildt mange generende elementer - ruden, dråberne, katten og min manglende evne til at holde kameraet stille...
dette var det bedste af billederne, også selv om jeg selv er med på det. Jeg har besluttet, at så er jeg bare en del af kunsten!

5.december



Så er der endnu et af de flettede stofhjerter - jeg synes, de fungerer rigtig godt, og efter jeg fandt på at trække nålen og den tykke tråd igennem stoffet med en universaltang, er det blevet meget lettere at have med at gøre!!!
Hvor ville jeg ønske, der var lys og blå himmel - det er så gråt at jeg er nødt til at stille alting i vinduet for at fotografere det... og alligevel ser det skummelt ud...

Tuesday, December 4, 2007

4. december



På den bizarre bazar købte jeg kun én ting; denne fantastiske juledekoration. Vi roder en del herhjemme, og vi har jo heller ikke SÅ meget plads igen... så den er noget nær perfekt, den fylder som en stor småkage og kan flyttes rundt med én hånd.

MEGET glad for den! :-)

Monday, December 3, 2007

3. december



Så er der julepyntet en taske. Den er af acryl-coated hør, og oprindeligt var der foto-transfers på den, men de overlevede ikke en tur i vaskemaskinen... og da den så var renset af, var den bare kedelig... se nederst til højre!

Men nu - festlige julefarver, endnu et af yndlingsstofferne, nemlig et kort over området ved snowfall lodge, hvor jeg er sikker på, julemanden bor... og på bagsiden de sødeste babushka-dukker. En glad og farverig taske til at bære december ind i!

Sunday, December 2, 2007

2. december



Her er dagens foto... taget på vores meget våde altan.

I sommer såede jeg nogle mini-solsikker i et par potter; succesen var moderat, men om ikke andet er de stædige! I dag, 2.december, er den sidste solsikke i gang med at solsikke af alle kræfter - våd, ensom og meget forkommen - men den er der, og den stråler sit "jeg vidst', jeg ku'!" ind gennem altandøren til os på 4. uge nu.

Saturday, December 1, 2007

1. december




For at fejre, at det er 1. december og ikke bare any old lørdag med Pilates- og tyskelever, har jeg besluttet at lave en julekalender; ikke noget med konkurrencer eller den slags, men et billede fra hverdagen herhjemme - med håndarbejde, hvis der er noget, og ellers med noget andet dagsaktuelt.

Idag er det 'FRAS'-dag -
hvert halve år er der luksusudsalg i hobvymarskandiserforretningen FRAS i Vanløse - hvor de sælger ting af ældre dato. Og jeg fandt noget, jeg aldrig har set før - og måtte derfor købe med det samme.
Jeg har jo samlet på Aluminia i efterhånden mange år, 'Confetti' i særdeleshed og 'Susanne' i almindelighed - men aldrig tidligere er jeg stødt på dette lille 'tv-sæt' - en stor, vinget tallerken med forsænket plads til thekoppen - stor nok til en kage eller sandwich OG koppen! Jeg er helt betaget - den er yndig, er i fin stand og jeg fik 25% nedslag i prisen... så glædelig 1. december herfra, imorgen skal jeg tage theen med ind til håndarbejdsbordet, jeg er sikker på, at der er god energi i dette lille serveringssæt!